De perfecte coach?

Er wordt mij vaak de vraag gesteld;

Wat maakt jou de perfecte coach? Om eerlijk te zijn, bestaat de perfecte coach niet in mijn ogen. Je kan niet overal antwoorden op hebben en ook ik heb het wel eens bij het verkeerde eind. Een coach helpt iemand goed op weg en biedt hulp waar nodig is, maar uiteindelijk ben jij zelf diegene die het moet waarmaken. Toch lukt het vaker niet dan wel om blijvend gedrag te veranderen op eigen houtje en kan een coach toch net dat handje helpen.

 

In mijn ogen is een goede coach een luisterend oor, met oog voor niet benoemde valkuilen. Goed doorvragen en het opzoeken van een kwetsbaar stukje is hierbij erg belangrijk.

Dat stukje kwetsbaarheid wat cliënten je toevertrouwen maakt het dat ik het als een voorrecht zie om mensen te begeleiden naar een betere leefstijl. Dagelijks laten cliënten een kwetsbaar stukje van zichzelf zien en luchten ze hun hart.We willen allemaal gezond zijn en lekker in ons vel zitten, maar vergeten soms dat de weg er naartoe best wat hobbelig kan zijn. Een goede coach behoed zijn cliënt voor de hobbels, geeft handvaten om de weg wat beter te maken, zodat jij dit keer wel de finish gaat halen.

 

 

Maar wat maakt mij nou de perfecte coach? Om eerlijk te zijn, weet ik daarop het antwoord niet. Het is een ervaring, een klik en een stukje vertrouwen vanuit jouw kant. Een coach past bij je of niet. Mijn ervaring is dat als je iets kiest wat bij jou past dat het je dan ook lukt. Je kan wel van alles willen, maar als het niet bij jou past dan houd je het niet vol. Dat is althans mijn eigen ervaring.

 

Ik weet goed dat iedere cliënt zijn ups en downs heeft. Niemand is perfect, zeg nou zelf de heuvel afglijden gaat toch veel makkelijker dan de heuvel opklimmen? Zelf leerde ik samen met mijn coach dat een steuntje in de rust best fijn is als je die heuvel weer op moet. Het resultaat? -18kg! Ben ik een slanke den die perfect gewicht heeft? Verre van dat, maar ik voel me wel veel fitter, zit lekkerder in mijn vel en ben gezonder! Door deze ervaring heb ik naast de kennis ook de ervaring die ik meeneem om mijn cliënten nog beter te kunnen begeleiden. Mijn kracht? Jij staat op nummer 1! Ik wil dat jij je doelen bereikt en lekkerder in je vel zit. Het zien groeien van het zelfvertrouwen van een cliënt en een gezonder lichaam, dat is perfectie in mijn ogen.

 

~Karin~

 

 

Reageren mag!