Lunches to go

Hoe pak je dit aan?

Ik geef je een paar lekkere opties om snel en makkelijk een lunch klaar te maken. Of je nou wel of geen tijd hebt om ’s avonds al wat voor te bereiden, een koelkast of magnetron tot je beschikking hebt op het werk of juist wat meeneemt voor onderweg. En.. ook allemaal geschikt vanaf fase 1 in het PowerSlim programma!

 

Bereid je lunch voor

Het kan makkelijk zijn om de avond van te voren je lunch al te bereiden. Dit bespaart je tijd de volgende ochtend! Dit kun je doen door speciaal voor de lunch iets te maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een dubbele portie van je diner maken of bijvoorbeeld wat extra pasta koken waarvan je een pastasalade maakt.

Enkele ideeën:

 • Maak een lekkere omeletrol van de PowerSlim omelet met kruiden en beleg deze bijvoorbeeld met wat gebakken ui, champignons, spinazie en/of tomaatjes. Ook lekker om er wat hamreepjes aan toe te voegen. Je kunt de omeletrol eventueel nog even opwarmen maar hij is koud ook erg lekker!

 • Kook je ’s avonds een portie rijst? Kook dan meteen een extra portie en maak deze lekkere rijstsalade met bijvoorbeeld gerookte zalm voor de volgende dag. Recepten kan je vinden op de PowerSlim Website.

 • Maak een dubbele portie van je avondmaaltijd, bijvoorbeeld een frittata. 

  Heb je een magnetron tot je beschikking en zin in een warme maaltijd tussen de middag? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor de risotto, nasi goreng of fusilli met ham en champignonroomsaus uit het PowerSlim kookboek.

Neem je lunchpot mee

 

Heb jij de PowerSlim lunchpot al? Deze is ideaal om je maaltijd mee te nemen naar je werk. Hieronder enkele lekkere inspiratietips:

 • Een lekkere salade met croutons. Maak bijvoorbeeld de salade met courgette, tomaat, ui en gerookte kipfilet en bewaar in het bovenste bakje de PowerSlim smoky barbecue bites die je toevoegt als knapperige croutons (recept 8 uit de starterspakketbrochure).

 • Neem een soepje mee naar je werk en roerbak wat extra groente of neem wat hamreepjes of kipfiletreepjes mee die je aan de soep kunt toevoegen. Ga bijvoorbeeld voor de PowerSlim champignonsoep met gebakken champignons, ui en verse bieslook. Ook lekker de kippensoep van PowerSlim, bijvoorbeeld met gebakken prei en reepjes gerookte kipfilet.

 • Wie zegt dat muesli alleen tijdens het ontbijt kan? Lekker voor de afwisseling! Neem 150 g magere kwark mee, plus jouw favoriete PowerSlim muesli.

  De PowerSlim lunchpot met muesli is natuurlijk ook uitstekend wanneer je graag op het werk ontbijt. Doordat je de muesli later toevoegt blijft ie lekker knapperig!

Maak je lunch op het werk

 

Heb je niet veel tijd om vooraf iets lekkers en gezonds te maken? Hieronder vind je enkele lekkere tips voor een lunch die je makkelijk mee kunt nemen en ter plekke kunt maken:  

 • PowerSlim crackers met cottage cheese, een halve avocado en wat peper en zout.

 • Beleg de PowerSlim toast met een zelfgemaakte eiersalade.

 • Verwen jezelf eens met een heerlijk broodje carpaccio met truffelmayonaise.

Bron: PowerSlim Nederland