Diabetes Type 2 kun je terugdringen door je voedingsgewoontes aan te passen.


 

Hoe kan voeding diabetes verhelpen?

Tot voor kort werd door de meeste artsen en andere medici nog een voedingspatroon rijk aan koolhydraten en suiker geadviseerd. Om deze koolhydraten en suikers vervolgens te kunnen verwerken in het lichaam moest de diabeticus dan pillen slikken en/of insuline spuiten.  

Omdat mensen met diabetes de koolhydraten en suiker niet goed kunnen verwerken in hun lichaam, is het veel zinvoller om hier gewoon minder van te eten. Door koolhydraatarm te eten wordt het lichaam niet overbelast en nog zieker en kan minstens de helft van de mensen met diabetes type 2 van de medicijnen af komen.

 

Hoe kun je koolhydraatarm eten?

Koolhydraten zitten in alles waar zetmeel in zit, dus brood, pasta, aardappelen, rijst etc. Suikers zijn ook koolhydraten. Hierbij kun je denken aan snoep, koek, gebak en frisdrank, maar ook fruit en vruchtensap bevatten veel suiker.

Snelle suikers zoals snoep, koek, frisdrank en gebak kun je sowieso beter laten staan. De overige koolhydraatbronnen zoals fruit, brood, aardappelen en pasta moeten flink beperkt worden omdat deze in je lichaam ook worden afgebroken tot suiker.

Dat betekent een flinke omslag in het voedingspatroon, de meesten van ons hebben brood eten met de paplepel ingegoten gekregen. Toch is het met een beetje hulp helemaal niet zo moeilijk om een koolhydraatarm voedingspatroon te volgen. Wat je bijvoorbeeld wel mag eten als ontbijt is volle kwark met frambozen of bosbessen. Of wat dacht je van gebakken eieren met af en toe spek?

 

 

De lunch kan bijvoorbeeld bestaan uit een soep of salade met vlees of vis. En bij het avondeten laat je eenvoudigweg de aardappelen, rijst of pasta weg. Tegenwoordig zie je in steeds meer supermarkten producten zoals courgettespaghetti en bloemkoolrijst waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Je slaat zo twee vliegen in een klap, want behalve minder koolhydraten krijg je ook meteen meer groenten binnen.

Let op: als je diabetes type 2 hebt kun je niet op eigen houtje minder koolhydraten gaan eten want je medicatie moet hierop afgestemd worden. Schakel je huisarts in voor advies.

 

PowerSlim Balance ondersteunt bij een koolhydraatarme levensstijl

Bij PowerSlim hebben ze ruim tien jaar ervaring met het ontwikkelen van koolhydraatarme voedingsmiddelen en in deze tien jaar hebben wij vaak de vraag gekregen van mensen met diabetes of ze onze producten konden bestellen. Nu zijn de PowerSlim producten alleen onderdeel van het PowerSlim programma dat je enkel onder begeleiding van een coach kunt volgen, dus dat was tot voorheen niet mogelijk.

 

Daarom heeft PowerSlim een lijn producten ontwikkeld die geschikt is voor iederéén die graag een koolhydraatarm voedingspatroon wil volgen. Want ook als je koolhydraatarm wilt eten heb je af en toe gewoon zin in een bord pasta, een boterham of iets lekkers. Deze lijn heet PowerSlim Balance. De producten van PowerSlim Balance zijn bij te verkrijgen in het centre of op mijn website.

 

Bron: PowerSlim Nederland