Wist je dat ..... over  zout & vezels

Zout:

 

Over het algemeen eten we te veel zout en dit kan zorgen voor een verhoogde bloeddruk en een grotere kans op hart- en vaatziekten. Het advies is een maximale inname van 6 gram per dag.

 

Door het eten van minder brood en zo weinig mogelijk kant-en-klare producten krijg je automatisch veel minder zout binnen. Bij een koolhydraatarm voedingspatroon is het extra belangrijk om als keukenzout zout met jodium te gebruiken. (jozo)  Lees hier meer over de noodzaak van jodium.

 

Vezels:


Het is belangrijk om ongeveer 30-40 gram vezels per dag te eten. Gemiddeld krijgen we slechts 10 gram per dag binnen. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking, ondersteunen een goede stoelgang en zorgen bovendien voor een verzadigd gevoel. Daarnaast dragen ze bij aan het voorkomen van overgewicht en diabetes type II. Groente, fruit, noten, peilvruchten en volkoren producten zoals volkorenbrood en zilvervliesrijst behoren tot de vezelrijke voeding.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0