Wist je dat ..... over  Liga Fruitkick

Misleidende verpakkingen

 

De boodschappen doen, wat een aanbod! Hier laten we je door middel van een voorbeeld zien hoe je als consument gefopt wordt als je op de verpakkingen van producten af gaat.

 

Wist je dat bijvoorbeeld een Liga Fruitkick voor 2/3 uit suiker bestaat? Dat zijn bijna 6 suikerklontjes! De extra fruitvulling bevat omgerekend 1,8 gram fruit, dat is net aan   één framboos! Voor je dagelijkse portie fruit zou je zelfs 50!! fruitkicks moeten eten, je krijgt dan alleen wel heel veel calorieën binnen. Gewoon handfruit is dus een veel betere keuze!

TIP: Bekijk voordat je iets koopt vooral de hoeveelheid calorieën, eiwitten, koolhydraten en suikers die het product bevat. Hoe lager in koolhydraten en suikers en hoe hoger in eiwitten , hoe beter. Wil je 2 gelijksoortige producten met elkaar vergelijken dan kijk je het beste naar de kolom per 100 ml of 100 gr. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0